Aanmeldprocedure


Eigen aanmelding

Wanneer iemand geïnteresseerd is in het Relax XL onderzoek dan kan contact opgenomen worden met de onderzoekers via de mail (relax-xl@umcg.nl).

Na dit contact wordt vanuit de onderzoekers contact gezocht met de behandelaar van deze persoon voor de volgende informatie na toestemming van de betreffende persoon:

  • Diagnose + wanneer is de diagnose gesteld?
  • Welke toekomstige afspraken staan er gepland?

Aanmelding via behandelaar

Een cliënt laat bij zijn of haar behandelaar blijken geïnteresseerd te zijn in het Relax XL onderzoek of jij als behandelaar denkt dat deze cliënt geschikt is voor het onderzoek en geeft daarom wat informatie over het onderzoek.

Is er interesse bij jouw cliënt, vraag of jouw cliënt akkoord gaat met het doorsturen van persoonlijke gegevens naar één van de onderzoekers. Vertel hierbij dat dit niet betekent dat ze verplicht zijn tot deelname.

De volgende persoonlijke gegevens mogen via de mail (relax-xl@umcg.nl), Therapieland of via de post (UMCG/Universitair Centrum Psychiatrie/CC60/Postbus 30.001, 9700 RB Groningen/ t.a.v. Relax XL) worden gestuurd:

  • Naam potentiële deelnemer;
  • Contactgegevens (telefoonnummer of e-mailadres);
  • Diagnose + wanneer is deze diagnose gesteld;
  • Toekomstig geplande afspraken (datum en tijdstip)

Indien het voor ons niet geheel duidelijk is of jouw cliënt akkoord is gegaan met het versturen van persoonlijke gegevens, dan zullen wij dit via de mail navragen. Deze bevestiging hebben wij nodig voordat wij contact zullen opnemen met de betreffende persoon. De onderzoekers zullen contact opnemen om na te gaan of er interesse is om deel te nemen, extra informatie te geven, eventuele vragen te beantwoorden en te controleren of er wordt voldaan aan de inclusiecriteria.